Η κυβέρνηση δεν αντέχει άλλο. Κατά πάσα πιθανότητα πάμε πάλι για εκλογές
Σύμφωνα με πληροφορίες από το newsbomb ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για αιφνιδιαστική επιστροφή στις κάλπες μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης  από τους θεσμούς.
Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι τα πρόσθετα μέτρα τα οποία θα είναι κόλαφος για την Ελλάδα και τους Έλληνες καθώς και οι βάρβαρες περικοπές των συντάξεων, θα καταβαραθρώσουν την ήδη λαβωμένη κυβέρνηση, ίσως δεν καταφέρει καν να τα περάσει, συν το ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα του σε ακραία χαμηλά επίπεδα και τους ΑΝΕΛ εκτός βουλής.
Προφανώς εξαιτίας όλων αυτών δύο είναι οι επιλογές τις κυβέρνησης αυτή την στιγμή.η μια είναι να περιμένει να τελειώσει η αξιολόγηση, να προχωρήσει στην ψήφιση των επώδυνων μέτρων και να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου προχωρώντας σε ανασχηματισμό, η δεύτερη είναι οι εκλογές.
Προφανώς δεν περιμένει η κυβέρνηση ότι θα αποφύγει την ήττα της έτσι αλλά ίσως θα προσπαθήσει να βγάλει από πάνω της την ευθύνη για αυτό που ξέρει ότι θα έρθει.
Το δεύτερο σενάριο είναι πιο πιθανό και σε αυτή την πιθανότητα συμβάλει και η επιθετική ρητορική του πρωθυπουργού απέναντι στο ΔΝΤ αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κόμμα του.
Ίσως αυτή την κίνηση της κυβέρνησης ήθελε να προλάβει και η ΝΔ όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την διεξαγωγή εκλογών την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή  πριν το κάνει η κυβέρνηση.
Σιγά σιγά αρχίσει  να φαίνεται ο ρόλος των wikileaks σε σχέση με την υπόθεση και το πως κάποιες πληροφορίες ωθούν την κυβέρνηση να κάνει αυτό που ίσως είναι προγραμματισμένη να κάνει.
Το σενάριο που φοβάμαι περισσότερο από όλα είναι το ότι στο τέλος θα περάσουν ακριβώς τα μέτρα που θέλουν να περάσουν και αυτά με την ευχή όλων μας γιατί θα πέσει η κυβέρνηση, η καινούρια θα πάει ξανά σε διαπραγματεύσεις, θα φανεί ότι κερδίζει έδαφος και στο τέλος θα περάσουν μειωμένα τα μέτρα και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι, μόνο που δεν θα γνωρίζουν ότι στην ουσία, τα μέτρα που θα περάσουν είναι στην πραγματικότητα τα προσχεδιασμένα και όχι αυτά που ξέρουμε αυτή την στιγμή.
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.