Αμερικανικά μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη
Ηλικιωμένοι, περαστικοί, τουρίστες ακόμη και… έντρομα κατοικίδια ξαφνιάστηκαν όταν είδαν και κυρίως άκουσαν το πρωί στις 11:15 τέσσερα πολεμικά αεροπλάνα να πετούν πολύ χαμηλά πάνω από το κέντρο της Αθήνας.

Μετά το αρχικό πάγωμα αρκετών που είχαν παρακολουθήσει και το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων πάνω από τις Οινούσσες, έγινε γνωστό ότι η αναστάτωση πάνω από το κέντρο της πρωτεύουσας προκλήθηκε διότι οι Αμερικανοί που συμμετείχαν στην μεγάλη άσκηση «Ηνίοχος 2016» ήθελαν να φωτογραφήσουν από ψηλά τον… ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Έτσι, περί τις 11.30 το πρωί, ένα ζεύγος αμερικανικών F-15, συνοδεία ενός ζεύγους ελληνικών F-16 πέρασαν δύο φορές πάνω από την Ακρόπολη, με ένα τρίτο F-16 να ακολουθεί σε μικρή απόσταση προκειμένου να επιτύχει την …ιδανική γωνία φωτογράφησης.

Το γεγονός χαιρέτισε μέσω Τwitter και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, αναδημοσιεύοντας το σχετικό θέμα της αγγλικής έκδοσης της "K". "Αμερικανικά και ελληνικά τζετ πέταξαν μαζί πάνω από την Ακροπολη, σηματοδοτώντας την επιτυχή ολοκλήρωση της κοινής άσκησης", αναφέρεται στο μήνυμα.Από την Καθημερινή
Για περισσότερες φωτογραφίες Εδώ


Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.