Ασκήσεις για τον κόλπο σας - (Άνα Ζουμάνη)Μπορείς να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου τεράστιες υπηρεσίες... στα πιο μικρά πράγματα. Όμως κανείς δεν το κάνει... για λόγους διακριτικούς.
Μπορείς π.χ. να πεις στην άγνωστη κυρία που κάθεται δίπλα σου στο λεωφορείο:  «Κυρία δεν σας γνωρίζω αλλά γνωρίζω μια άσκηση για να διατηρείτε τον κόλπο σας βούτυρο και ατσάλι ως τα βαθιά σας γεράματα. Κάθε φορά που κάθεστε στο τραπέζι, στο γραφείο, οπουδήποτε σε μια καρέκλα, σφίξτε όση ώρα αντέχετε τα κωλομέρια σας και όποιους άλλους μύες εντοπίσετε ανάμεσα στα πόδια σας -σαν όπως όταν κατουριέστε φρικτά και δεν βρίσκετε γωνιά για να κατουρήσετε-  και αυτό επεναλειμμένα και όση ώρα κάθεστε. Θα σας γίνει συνήθεια και ο κόλπος σας, όπως είπα, με τον καιρό θα πνίγει ακόμη και τα καλαμάκια»

Ο φίλος μου ο ποιητής μισογύνης, μια φορά, είπε σε μια γυναίκα που καθόταν δίπλα του στο μπαρ: «Αγαπητή μου, μπορώ να σας προσφέρω μια σημαντικότατη υπηρεσία ζωής που πιθανώς κανείς άλλος δεν σας πρόσφερε ως σήμερα...»
«Αλήθεια; Για πείτε...»
«Ευχαρίστως. Λοιπόν, πάνω στην υπέροχη μύτη σας έχετε ένα απαίσιο, χοντρό μαύρο μπιμπίκι. Θα μπορούσα να το αφαιρέσω με ένα τρυφερό και επιδέξιο πάτημα των δύο μου δακτύλων. Αυτό το απαίσιο μαύρο μπιμπίκι θα μπορούσε να απογοητεύσει κάποιους σήμερα και να μειώσει τον αριθμό των θαυμαστών σας»
Η κυρία χλώμιασε όμως σηκώθηκε και βγήκε μαζί του έξω. Εκείνος της αφαίρεσε το απαίσιο μπικίκι από την υπέροχη μύτη της.
Μόλις τέλειωσε η εγχείρηση εκείνη του είπε: «Δεν μου λέτε, κύριε, ποιος νομίζετε πως είστε με τις αυθάδειές σας; Τι σας αφορά άραγε η δική μου μύτη;»
«Τίποτα», είπε εκείνος και έφυγε ικανοποιημένος.


Άνα Ζουμάνη


Αρχική
Πρόδρομος
Εφημερίδα
Εφημερόπτερα
Εφημερόσταγμα
Εφημερίδιον
Εφημεράνθη
Εφημερόγευμα
Ιστορίες
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.