Χωρίς χημειοθεραπεία οι ασθενείς στο «Λαϊκό» λόγω έλλειψης φαρμάκωνlaiko nosokomeioΣε απόγνωση βρίσκονται οι ογκολογικοί ασθενείς στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, χθες Πέμπτη, για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν έγιναν χημειοθεραπείες στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης των αντίστοιχων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.
Το ΜΙΚ Ελληνικού καλεί το υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα υπογραμμίζοντας ότι η καθυστέρηση της θεραπείας των ογκολογικών ασθενών εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την επιδείνωση της κατάστασης τους αλλά και για την ίδια τους τη ζωή.
Η ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού


Σε απόγνωση – και πάλι – οι καρκινοπαθείς στο ΛΑΪΚΟ, χθες 07/04 για δεύτερη Πέμπτη δεν έγιναν χημειοθεραπείες στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης των αντίστοιχων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.

Η καθυστέρηση της θεραπείας των καρκινοπαθών εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την επιδείνωση της κατάστασης τους αλλά και για της ίδιας τους της ζωής. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που για δεύτερη φορά από τον Ιανουάριο δημιουργείται στο ΛΑΙΚΟ, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και είναι πολύ αργά.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και άλλες οργανώσεις όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, βοηθούν με όσα αποθέματα φαρμάκων έχουν (που δεν επαρκούν!), την λύση όμως πρέπει να την δώσει η πολιτεία. Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.


πηγή: καρτέσιος


Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.