Ηλιακό αεροσκάφος πέταξε πάνω από τον Ειρηνικό!

Ένα πειραματικό αεροπλάνο που κινείται χωρίς ούτε μια σταγόνα καυσίμου, προσγειώθηκε στην Καλιφόρνια μετά από μια πτήσης δυόμιση ημερών κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού.
Το «Solar Impulse 2», με πιλότο τον Ελβετικό εξερευνητή και ψυχίατρο, Bertrand Piccard, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Moffett airfield, στο Mountain View, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μετά από 62 ώρες πτήσης που είχε ξεκινήσει την Πέμπτη, από το νησί της Χαβάης.
«Ξεκινά μια νέα εποχή. Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι το σήμερα» δήλωσε στο CNN ο Piccard μετά από το επιτυχημένο ταξίδι του. «Υφίσταται και οι καθαρές τεχνολογίες μπορούν να πραγματοποιήσουν το αδύνατο».

Το αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα ζυγίζει περίπου 2,3 τόνους, ενώ τα φτερά του είναι εξοπλισμένα με 17.000 ηλιακά κύτταρα που τροφοδοτούν τις προπέλες και φορτίζουν τις μπαταρίες. Το αεροπλάνο λειτουργεί με αποθηκευμένη ενέργεια και κατά τη διάρκεια της νύχτας!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που όλα λειτουργούν πολύ καλά και το αεροπλάνο λειτουργεί όπως θα έπρεπε», δήλωσε ο εταίρος πιλότος, Ελβετός μηχανικός, Andre Borschberg, «είναι μια απόδειξη ότι η τεχνολογία είναι αξιόπιστη», πρόσθεσε.Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.