Δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις που θα μας κάνουν να επαναστατήσουμε, είναι οι ιδέες που ξεχάσαμε και η δειλία που δείξαμε

Ο μαθητής που τράβηξε αυτή την φωτογραφία, τιμωρήθηκε με πενθήμερη αποβολή. Κακός! Ποιος ανεγκέφαλος διευθυντής δεν κατάλαβε το πνεύμα του παιδιού ή το πνεύμα της φωτογραφίας;
Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ την βουλή και τον θεσμό που συμβολίζει ως μπουρδέλο όμως τι είναι ένας ναός, αν μέσα σε αυτόν, λειτουργούν πουτάνες; 


Μια φωτογραφία λένε αξίζει όσο χίλιες λέξεις.
Καμιά φορά μπορεί να συμβολίζει και την νεότερη ιστορία μιας χώρας.
Από την στιγμή της ίδρυσης του Ελληνικού κράτους ήμασταν στο έλεος των μεγάλων δυνάμεων.
Αναγκαστικά. Με κάποιο τρόπο έπρεπε να η χώρα να φύγει από τους προηγούμενους αιώνες σκλαβιάς και υποδούλωσης και να ξεκινήσει από την αρχή, σαν να μην υπήρξε ποτέ.
Ευτυχώς φτιάξαμε ένα σύνταγμα που κατά κοινή ομολογία, στην πρώτη μορφή του ήταν δίκαιο και προστάτευε τους πολίτες από τους θεωρητικά κακούς κυβερνώντες της Ελλάδας προβλέποντας και τα προδοτικά φαινόμενα που βλέπουμε και στις μέρες μας.
Το πρώτο σύνταγμα της Ελλάδας το οποίο ψηφίστηκε στην Ά εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου ήταν  ακριβώς για αυτόν τον λόγο γραμμένο.
Ας μην ξεχνάμε ότι το σύνταγμα είναι ο θεμελιώδης νόμος πάνω στον οποίο βασίζεται όλο το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας.που αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών, την οργάνωση και βασικούς κανόνες της χώρας.
Η χώρα έχει περάσει από χίλιους δυο προβληματισμούς, αλλά πάντοτε ήξερε τον αντίπαλο της, γιατί πάντα ήταν ξένος και φανερά εχθρικός απέναντι μας.
Τώρα, στο σήμερα, ο εχθρός είναι ξένος, είναι φανερά εχθρικός αλλά υπάρχει μια διαφορά από εκείνα τα χρόνια.
Έχει εξαγοράσει απόλυτα την χώρα, την έχει εξευτελίσει και για αυτό, έχει χρησιμοποιήσει ως εργολάβους Έλληνες οι οποίοι καθ' υπόδειξιν των ξένων, γίνονται αιρετοί "ηγέτες" και ακολουθούν ακριβώς και κατά γράμμα τις εντολές των ανωτέρων τους.
Κυρίες και κύριοι Όταν ένας ενήλικος έχει ανάγκη να γαμήσει και δεν έχει σύντροφο ή έχει και θέλει αλλαγή,  θα πάει σε ένα μπουρδέλο, σε ένα στούντιο, θα βρει μια συνοδό, ανάλογα με το τι σηκώνει το πορτοφόλι του και η διάθεση του.
Συνήθως η φτηνή λύση είναι το μπουρδέλο, με μειωμένες υπηρεσίες έναντι των άλλων παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά την δουλειά του την κάνει.
Την χώρα μας πάντοτε την ήθελαν κλεισμένη σε μπουρδέλο, είναι όμορφη, όλοι την θέλουν και ενώ αρχικά είχε έναν Χαλίφη για νταβά, μετά την έκλεψαν και την πήραν οι Ευρωπαίοι νταβάδες.
Το πρόβλημα είναι ότι η Ελληνική επανάσταση τα είχε ξεκαθαρίσει αυτά, και το πνεύμα των Ελλήνων ηρώων, καθώς και το πνεύμα του Ελληνικού πανάρχαιου και πανίσχυρου πολιτισμού, η ιδέα της ελευθερίας αλλά και το αίμα που χύθηκε προς τιμήν όλων αυτών, είχε ξεπλύνει την βρώμα της σκλαβιάς και πάνω σε καθαρό έδαφος κτίσθηκε ένα καινούριο σύνταγμα το οποίο ξεκαθάριζε θεωρητικά τουλάχιστον το τοπίο απέναντι στους νταβατζήδες του έθνους οι οποίοι φυσικά ποτέ δεν σταμάτησαν το "έργο" τους, αλλά τουλάχιστον είχαν μείνει σε μια απόσταση.
Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα μπορώ να πω ότι τα πιο ιερά, τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά αυτού του τόπου, αυτά που έδωσαν την ευκαιρία στην Ελλάδα να υπάρξει ξανά σαν αυτόνομη χώρα, αυτή την στιγμή τα έχουν παραδώσει για λιγότερα από 30 αργύρια.
Οι ξένοι νταβάδες δεν έκαναν πόλεμο στην χώρα μας, την άφησαν να ξεχάσει τις αξίες της και έβαλαν στην θέση ηγετών, δικές τους τσατσάδες οι οποίες δίνουν αυτή την πανέμορφη χώρα σε τιμή ευκαιρίας σε κάθε άρρωστο νου που θέλει να βγάλει τα απωθημένα του πάνω της.
Δεν είναι σίγουρα κάτι προσωπικό, είναι απλά μπίζνες οι οποίες δυστυχώς κατάντησαν το σύμβολο της δημοκρατίας πραγματικό μπουρδέλο.
 Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ την βουλή και τον θεσμό που υπηρετεί ως μπουρδέλο, όμως τι είναι ένας ναός αν μέσα σε αυτόν λειτουργούν πουτάνες;
Επανάσταση δεν γίνεται για τους μισθούς και τις συντάξεις, επανάσταση γίνεται για τις μεγάλες ιδέες, αυτές που θέλουν επιμελώς να κρύψουν οι διάφοροι κυβερνώντες, κάτω από την μικρότητα τους και τα καταφέρνουν γιατί εμείς δείχνουμε ακόμα πιο μικροί όταν φοβόμαστε και αυτή την στιγμή φοβόμαστε.Δεν είναι το σύνταγμα, δεν είναι ο θεσμός της δημοκρατίας που πάσχει, είναι οι άνθρωποι που τον διαχειρίζονται και αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει αυτό, θα πρέπει να γίνει επανάσταση.
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.