ΠΦΣ: Διημερεύσεις τέλος στα φαρμακεία από τις 4 Μαΐου


farmakeio


Σε άρση των διημερεύσεων (από τις 8:00 έως τις 20:00) από τις 4 Μαϊου καλεί τους φαρμακοποιούς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και διευκρινίζει ότι η απόφαση δεν αφορά τις διανυκτερεύσεις, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν.
Την αρχή για άρση των διημερεύσεων κατά τις εργάσιμες ημέρες πλην αργιών, Σαββάτου και Κυριακής, έκανε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, επισημαίνοντας ότι αυτή η απόφαση «εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του φαρμακευτικού κλάδου να οριστεί εκ μέρους της πολιτείας συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, πέραν του οποίου θα ορίζονται καθημερινά οι εφημερίες».
Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για χάος, απορρύθμιση της αγοράς και «κατάρρευση» των εφημεριών, ως αποτέλεσμα της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακειών.
«Επικρατεί πλήρης σύγχυση για το ωράριο, τις διημερεύσεις και τις διανυκτερεύσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά και ζητούν από το υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει το θέμα και να προχωρήσει σε ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.

πηγή: left.gr
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.