ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Έχω παρατηρήσει πως κάθε φορά που σε σχέση με το "προσφυγικό" δείχνουμε κάτι που ξεφεύγει από τη συνηθισμένη προπαγάνδα της "αγάπης" και του "φιλότιμου" που κάνουν τα ΜΜΕ και η Κυβέρνηση, θα σπεύσει κάποιος να μας χαρακτηρίσει ξενοφοβικούς και ισλαμοφοβικούς.

Αυτή είναι παγίδα μέσα στην οποία θέλουν να μας ρίξουν οι προπαγανδιστές, δημιουργώντας μας εικονικές ενοχές.

Το "προσφυγικό" όμως είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα, εφόσον αληθινοί πρόσφυγες είναι το συντριπτικά μικρότερο κομμάτι ανθρώπων, αφού σε όλον αυτό τον πληθυσμό παρεισφρύουν και άτομα με πολύ διαφορετικά κίνητρα και διαθέσεις. Αυτά τα άτομα που αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των "προσφύγων", σχεδόν καθόλου δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ προκειμένου να μη δημιουργήσουν ανησυχίες.
Δεν ξέρω τι είναι αυτό που θα μπορούσαν να είχαν κάνει οι λαοί της Ευρώπης ώστε να αποτρέψουν έγκαιρα την "καταπάτηση των χωρών τους και τον πνιγμό τους στη θάλασσα", όπως συνηθίζουν να λένε, φορτώνοντας τους εαυτούς του με τύψεις, τις οποίες προσπαθούν μανιωδώς να μεταφέρουν και στους άλλους.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο αλληλοσυγκρουόμενες προπαγάνδες, η μία και πιο ισχυρή είναι η θέση "να δεχτούμε με αγάπη όλους τους πρόσφυγες", ή άλλη είναι ότι προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημιές στις χώρες και είναι επικίνδυνοι.
Ο σκοπός αυτού του φαινομένου, δηλαδή να διαδίδονται ταυτόχρονα δύο αντίθετες προπαγάνδες είναι να τελεί ο πληθυσμός υπό συνεχή σύγχιση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει, κάτι το οποιο διακαώς αποζητούν όλοι αυτοί που υλοποιούν τα συγκεκριμένα σχέδια.
Η προπαγάνδα της "αγάπης" που δείχνει να υπερισχύει αυτή τη στιγμή, έχει ωθήσει τους "ακόλουθούς" της να επιτίθενται με ρατσιστικό τρόπο σε όποιον προσπαθεί να δει και την "άλλη πλευρά του νομίσματος".... και αυτός ο ρατσισμός δεν θα βρει έδαφος στο ιστολόγιο αυτό για να εξελιχθεί και να επικρατήσει.


Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.