Απειλή μεγάλου πολέμου χτυπάει την πόρτα μας


Τα απίστευτα ψέματα του Κέρρυ στο Μόναχο Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2016 

Η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών απετέλεσε πάλι τη σκηνή για τους ψεύτες με περικεφαλαία και τους πολεμοκάπηλους του κόσμου. Εκτός από έναν, τον Ρώσο πρωθυπουργό Δημήτρη Μεντβέντεφ. 
Ο Μεντβέντεφ ήταν ο μόνος που εξέφρασε την αλήθεια για την κατάσταση στον κόσμο και τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Έτσι όπως ακριβώς την είχε παρουσιάσει ο Πρόεδρος Πούτιν το 2007, όταν προέβλεψε τα σημερινά γεγονότα. 
Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζών Κέρρυ (ήδη το όνομά του είναι ψεύτικο αφού η οικογένειά του φέρει το όνομα Kohn), επανέλαβε τα παλιά του ψέματα για να δικαιολογήσει την ήδη εδώ και καιρό απαξιωμένη πολιτική των ΗΠΑ. Μια πολιτική που κρατάει την ανθρωπότητα σε βίαιη ομηρία. Οι ύπουλοι, παραπλανητικοί και ψευδείς ισχυρισμοί του για τις Αμερικάνικες δημοκρατικές αξίες….. της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης δεν ξεγέλασαν κανένα. 
Ο Κέρρυ εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς το από τις ΗΠΑ εγκατεστημένο φασιστικό καθεστώς στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα επέκρινε την ανύπαρκτη «Ρωσική επιθετικότητα», και έριξε όλη την ευθύνη για την αποτυχία της συμφωνίας του Μινσκ, μόνο στη Μόσχα. 

Οι πολεμοκάπηλοι της Ουάσινγτον, των Βρυξελλών και του Κιέβου διατηρούν συνεχώς σε κατάσταση «εν βρασμώ» τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, αφού καθημερινά βομβαρδίζουν με ρουκέτες τον πληθυσμό του Ντονμπάς. Αυτή η σύγκρουση που έχει προκληθεί από την Αμερική, μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε πόλεμο και τότε οι ΗΠΑ θα καταχραστούν το Κίεβο σαν εντεταλμένο μεσάζοντα για να κάνει την βρώμικη δουλειά. 

Από κάθε άποψη η Ουκρανία θεωρείται ένα «αποτυχημένο» κράτος, όπου έχει την εξουσία, μια συμμορία φασιστών που μισείται από τους ανθρώπους, γιατί στην ουσία κάνει έναν πόλεμο εναντίον του λαού της. Η υποδομή του κράτους είναι κατεστραμμένη, το κόστος ζωής είναι αστρονομικό, η ανεργία και η φτώχεια είναι πλέον ανεξέλεγκτες. 

Όλα τα θεμελιώδη δικαιώματα έχουν καταργηθεί και μόνο οι απειλές της Ουάσινγκτον απέναντι στους δανειστές και η οικονομική βοήθεια του ΔΝΤ παρατείνουν ακόμη την τελική κατάρρευση της χώρας. Για πόσο ακόμη θα δούμε. Οι μόνοι οι οποίοι επωφελούνται από αυτό το χάος είναι οι ολιγαρχικοί με «δύο διαβατήρια» που λεηλατούν και ληστεύουν τη χώρα. 

Ο Κέρρυ τόνισε με ασύστολα θρασύ τρόπο τον υποκριτικό αγώνα των ΗΠΑ κατά του «βίαιου εξτρεμισμού». Δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον είναι αποφασισμένη να νικήσει την ΙΣΙΣ, ενώ η ΙΣΙΣ και άλλες τρομοκρατικές ομάδες έχουν δημιουργηθεί από τις ίδιες τις ΗΠΑ  και χρησιμοποιούνται ως «πολεμιστές κλώνοι της αυτοκρατορίας». 

Οι πολεμικές δυνάμεις των ΗΠΑ βομβαρδίζουν εδώ και δύο χρόνια την Συρία και το Ιρακ, δηλαδή τις υποδομές των χωρών αυτών και των κυβερνήσεων τους. Με αυτό τον τρόπο υποστηρίζεται η ΙΣΙΣ, δεν καταπολεμείται.  Όλες οι τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Συρία και στο Ιρακ υπάρχουν μόνο εξ αιτίας της τεράστιας στρατιωτικής υποστήριξης από το εξωτερικό. Χωρίς αυτήν την υποστήριξη θα είχαν καταρρεύσει και θα είχαν εξαφανισθεί. 

Η ανελέητη και απάνθρωπη πολεμική πολιτική της Ουάσινγκτον  μαζί με τους εταίρους του ΝΑΤΟ, τη Σαουδική Αραβία, και τις άλλες Αραβικές δεσποτικές Δικτατορίες, όπως και με το Ισραήλ, απειλούν την ειρήνη του κόσμου.  Όλοι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.  Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλα τόσα εκατομμύρια έχουν τραπεί σε φυγή. 

Τα γεγονότα αντιστρέφονται όταν ο Κέρρυ ενοχοποιεί ως υπευθύνους για αυτή την καταστροφή τον Άσαντ και τη Ρωσία. Η δήλωσή του ότι η Αμερική έχει δεσμευθεί «να τερματίσει τη βία και την αιματοχυσία» στέκεται σε απόλυτη αντίθεση με τα πραγματικά γεγονότα, ατέλειωτους πολέμους, γενοκτονία των λαών του Ιρακ και της Συρίας, τερατώδεις καταστροφές και απερίγραπτη δυστυχία. 

Ο μόνος που αντιτάχθηκε σε αυτά τα ψέματα και είπε την αλήθεια ήταν ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ. Βρισκόμαστε σ’ ένα νέο «ψυχρό πόλεμο», όπου η Δύση, παρουσιάζει τη Ρωσία ως τον κύριο κίνδυνο, είπε.  Ο Μεντβέντεφ μίλησε για ένα «δόγμα τρομοκρατίας» του ΝΑΤΟ που στρέφεται εναντίον της χώρας του.  Προς υπενθύμιση, ο Ομπάμα ήταν αυτός που πρώτος επανέφερε τον όρο «ψυχρός πόλεμος» στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. 

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης μετέφεραν διαστρεβλωμένα τα λόγια του Μεντβέντεφ. Ισχυρίζονται ότι προειδοποίησε για έναν νέο «Παγκόσμιο πόλεμο» αν αποτύχουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Στην πραγματικότητα και κατά λέξη όμως είπε: «όλες οι πλευρές πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αντί να ξεκινήσουν έναν πόλεμο εναντίον του κόσμου». 

Ο Μεντβέντεφ υπερασπίστηκε τη δέσμευση της Μόσχας για στήριξη προς την Συριακή κυβέρνηση. Η Συρία ήταν κάποτε ένα κοσμικό κράτος όπου οι θρησκείες συνυπήρχαν ειρηνικά.  «Φταίει μόνο ο Άσαντ για την τρέχουσα κατάσταση;», ρώτησε τους ακροατές στην αίθουσα. Η εξωτερική παρέμβαση δραματοποίησε την κατάσταση. « Όλοι οι ηγέτες της Δύσης μου είπαν, ο Άσαντ πρέπει να φύγει». 

Αυτή η απόλυτη αλαζονεία της Δύσης να ορίζει αυταρχικά ποιος θα κυβερνά σε ποια χώρα, οδηγεί σε όλες αυτές τις παγκόσμιες συγκρούσεις.  Εδώ ένα πραξικόπημα εναντίον ενός δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου, όπως στην Ουκρανία, εκεί ένας πόλεμος με εκπροσώπους τρομοκράτες, όπως στη Λιβύη και στη Συρία.  Προσποιείται Δημοκρατία όμως στην πραγματικότητα εκτελεί βίαιες ανατροπές. 

Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε έναν κοινό εχθρό: την Τρομοκρατία. Το ονομαζόμενο «Ισλαμικό κράτος» και άλλες Ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες δεν έχουν σχέση με το Ισλάμ, έχουν μόνο «ζωώδη δολοφονικά ένστικτα», είπε ο Μεντβέντεφ. 
Τώρα που η ΙΣΙΣ ωθείται προς την οπισθοχώρηση και το Χαλέπι και άλλα μέρη απελευθερώνονται από την τριετή βασιλεία του τρόμου, αρχίζουν οι πολεμοκάπηλοι να πανικοβάλλονται.


Η κίτρινη περιοχή στο χάρτη κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία κατέχεται από την Κουρδική πολιτοφυλακή.  Ανάμεσα μπορείτε να δείτε τον μαύρο διάδρομο μέσω του οποίου τροφοδοτούνται οι τρομοκράτες από την Τουρκία. Στον μπλε κύκλο βρίσκεται προς το παρόν η εμπόλεμη περιοχή του Αζάζ,  μέσα στην οποία εδώ και μέρες πυροβολεί ο Τούρκικος στρατός. 


Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία βλέπουν να αποδυναμώνεται σιγά σιγά η επιρροή που ασκούσαν μέσω των τρομοκρατικών ομάδων στην Συρία. Ο εφιάλτης τους είναι να επανακτήσει η Δαμασκός τον έλεγχο σε όλη τη Συρία.  Εξ αιτίας αυτού και οι δύο χώρες απειλούν με την εισβολή των στρατευμάτων τους,  πράγμα το οποίο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας  και είναι μια αιτία πολέμου. 

Από το περασμένο Σάββατο η Τουρκία επιτίθεται εναντίον θέσεων της Κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συριακή πλευρά, ενώ οι Κούρδοι μαζί με το Συριακό στρατό είναι οι μόνες δυνάμεις που πολεμούν τους τρομοκράτες στο έδαφος.  Έτσι  βλέπουμε πόσο διπρόσωπα δρα η Άγκυρα, η οποία στην πραγματικότητα υποστηρίζει την ΙΣΙΣ. 

Το Reuters αναφέρει ότι από την Δευτέρα έχουν σκοτωθεί πάνω από δώδεκα πολιτες της Αζάζ, όταν κατά την διάρκεια Τουρκικών επιθέσεων έπεσαν χειροβομβίδες σε νοσοκομείο με παιδιά. 
Ακούμε κάποια κατακραυγή γι αυτά τα εγκλήματα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Δύσης; Όχι βέβαια, διότι ο δράστης είναι μέλος του ΝΑΤΟ. 

Την Κυριακή το Συριακό Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον επικεφαλή του ΟΗΕ Μπαν Κι – Μουν, όπου η Άγκυρα επικρίθηκε για τους βομβαρδισμούς. Η Συριακή κυβέρνηση καλεί τον ΟΗΕ να πάρει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά της και να δοθεί ένα τέλος "στα εγκλήματα του Τουρκικού καθεστώτος". 

Ο αναπληρωτής αρχηγός των Ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, Μασούντ Γιαζαγερί, τόνισε πως θα αντιταχθεί στη δράση ξένων στρατευμάτων στη Συρία και είπε πως δεν θα επιτρέψει σε κανένα που δεν έχει προσκληθεί από τη νόμιμη κυβέρνηση της Δαμασκού να δράσει στρατιωτικά στη Συρία. 

«Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης στη Συρία, για να μπορούν κάποια κακοποιά κράτη, να εφαρμόζουν τις πολιτικές τους. Αν χρειαστεί θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις», είπε ο Γιαζαγερί. Τόνισε πως το Ιράν θα υποστηρίξει το Ρωσικό στρατό για να βοηθήσει τη Συρία στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη και η Μόσχα θα συντονίσουν τα πολιτικά και στρατιωτικά τους μέτρα όσον αφορά τη Συρία. 

Βλέπουμε λοιπόν ότι βρισκόμαστε μέσα σε μια πυριτιδαποθήκη. 
Αν η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία παρέμβουν πραγματικά με στρατιώτες στη Συρία για να σώσουν την ΙΣΙΣ τους από την καταστροφή, τότε θα προκληθεί ένας μεγάλος πόλεμος, τότε θα έρθουν σε σύγκρουση οι ΗΠΑ + ΝΑΤΟ με Ρωσία + Ιράν.  Ο συνδυασμός γεγονότων και το φαινόμενο του ντόμινο, θυμίζουν το 1914, λίγο πριν την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. 

Ένας μεγάλος πόλεμος χτυπάει την πόρτα μας, όσοι ως τώρα κοιμούνταν, πρέπει να ξυπνήσουν αμέσως.Πηγή: Alles Schall und Rauch
Μεταφραση: 
Άνα Ζουμάνη
(εφημερόπτερα)εφημεροπτερα
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.