Καριοκα 383 κιλων παρασκευασαν οι Ξανθιωτες ζαχαροπλαστες
Καριόκα 383 κιλών παρασκεύασαν οι Ξανθιώτες ζαχαροπλάστεςΟι Ξανθιώτες ζαχαροπλάστες παρασκεύασαν σήμερα μια παραδοσιακή καριόκα – σήμα κατατεθέν της πόλης τους - που ζυγίζει 383 κιλά και θα διανεμηθεί σε κομμάτια την Κυριακή, στο πλαίσιο της Εμπορικής Έκθεσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της ακριτικής πόλης.

Η καριόκα παρασκευάστηκε με αγνά υλικά, ενώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης, με σκοπό να κατακτήσει την υφήλιο.

Πηγή: maxitisthrakis.blogspot.gr
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Εκθέσεις, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, από τις 30 Μαρτίου έως και τις 3 Απριλίου 2016.

Η επιτροπή του Γκίνες δεν ήρθε, αλλά σε συνεννόηση με την Περιφέρεια θα σταλεί βίντεο με όλη τη φάση της παρασκευής της για την σχετική πιστοποίηση.
Κανένας δεν αποκάλυψε την ακριβή σύνθεση των υλικών μια και η συνταγή αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, χρησιμοποιήθηκαν όλο τοπικά αγνά υλικά της Θράκης και συνέβαλαν 24 ζαχαροπλάστες. Την όλη διαδικασία παρακολούθησαν πάνω από 750 μαθητές σχολείων και 500 τουλάχιστον επισκέπτες που ήρθαν ειδικά για το σκοπό αυτό.Πηγή: Το Έθνος

 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.